Hier een overzicht van de verzekeringen en tarieven

Basisverzekering & contracten tussen zorgverzekeraars en onze praktijk

Met ingang van 1 januari 2006 heeft iedereen een verplichte basisverzekering. U bepaalt met welke zorgverzekeraar u een overeenkomst sluit. Fysioprofijt Groningen heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.

Het komt vaak voor dat u zelf uw behandelingen moet betalen. Dit komt doordat aanvulende verzekeringen vaak maar een beperkt aantal behandelingen vergoeden. Als u basis verzekerd bent, krijgt u vaak helemaal geen vergoeding van uw zorgverzekeraar

Fysioprofijt Groningen hanteerd de laagste prijzen van Nederland, zodat Fysiotherapeutische zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijft.

Heeft u een aanvullende verzekering?

Als u een aanvullende verzekering heeft, zijn er twee situaties. Uw fysiotherapeut heeft wel of geen contract met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide gevallen zit met de kosten.

Situatie A: uw fysiotherapeut heeft wel een contract met uw zorgverzekeraar.

Heeft uw fysiotherapeut een contract met uw zorgverzekeraar dan krijgt u na een behandeling geen factuur mee. Uw zorgverzekeraar vergoedt dan een gedeelte van de behandelingen aan de praktijk. Het aantal vergoede behandelingen is daarbij afhankelijk van uw diagnose. De kosten waar u mee te maken heeft is de premie die u voor uw zorgpolis betaalt en de overige behandelingen die niet worden vergoed. Voor de behandelingen die u zelf moet betalen worden een, door de zorgverzekeraar vastgesteld tarief gehanteerd. Het gemiddelde tarief voor een thuisbehandeling is dan tussen de 45 en 60 euro.

 

Situatie B: uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar (bij Fysioprofijt Groningen is dit van toepassing).

Heeft uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar dan ontvangt u een factuur voor de behandeling(en). Deze factuur is gebaseerd op de tarievenlijst van uw fysiotherapeut en kunt u direct contant, of later via uw bank voldoen. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u zelf de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar zal dan de kosten deels of tot een maximum bedrag vergoeden. Voor een paar behandelingen of op langere termijn is dit vaak de voordeligste oplossing .

Fysiotherapie zelf betalen

Heeft u besloten geen of een kleinere aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie, dan zult u in de meeste gevallen de kosten daarvoor zelf moeten betalen.

Tarieven, standaard fysiotherapie praktijk

De tarieven die de standaard fysiotherapie praktijk hanteert zijn afhankelijk van de standaard tarieven die gelden bij uw zorgverzekeraar. Bent u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan betekent dat dat u wellicht alle of een deel van de benodigde behandelingen zelf moet betalen. Bij Fysioprofijt Groningen hanteren wij de laagste prijzen in Nederland.

Wettelijk bestaan er geen vaste tarieven voor fysiotherapie

Voor fysiotherapie gelden geen vaste tarieven. Hierdoor kunnen fysiotherapeuten verschillende prijzen vragen voor dezelfde behandeling. Fysiotherapeuten die contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraar, hanteren een tarief dat vast is gesteld door de verzekeraar. Elke fysiotherapeut is verplicht zijn tarieven zichtbaar op te hangen in de behandelkamer(s) van zijn praktijk. Daarnaast vermelden de meeste fysiotherapeuten hun tarieven op hun website. Mede op basis van deze tarieven kunt u zelf bepalen bij welke fysiotherapeut u zich wilt laten behandelen.

bron: de Fysiotherapeut