Onze therapieën

Fysioprofijt Groningen maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijk ondersteunde therapieën en apparatuur.

Fysiotherapie

Fysioprofijt is er voor iedereen. Ook voor de mensen die minder mobiel zijn, en niet in staat zijn om te reizen naar vaak moeilijk te bereiken praktijk locaties. Fysioprofijt komt bij u thuis langs voor hetzelfde lage tarief.

Lichamelijke Klachten

Fysioprofijt Groningen biedt behandelingen aan, op alle vlakken. Hierbij kunt u denken aan: nekklachten, schouderklachten, Elleboog/pols en handklachten, rugklachten, Heup en knieklachten en enkel/voet klachten.

TENS therapie

Zie chronische pijn.

Triggerpoint therapie

in ongeveer 75% van alle gevallen zijn triggerpoints de voornaamste reden zijn van het pijnprobleem. Triggerpoints zijn kleine contracties (samentrekkingen) in de spieren, in de volksmond ook wel spierknopen genoemd.

Medical taping

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werkingheeft op de opperhuid.

Stabiliteits Training

Instabiliteit is vaak de oorzaak van terugkerende rug en nekpijn. Met behulp van Stabiliteits training m.b.v. een stabalizer is het mogelijk om dit pijnlijke patroon te doorbreken. De Stabilizer wordt gebruikt om de beweging van het lichtaam tijdens de oefening te controleren en om u  feedback te verstrekken….

Revalidatie Training

Wanneer u geopereert bent of een ongeluk hebt gehad, kost het altijd veel pijn en moet om weer geheel te herstellen. Fysioprofijt Groningen ondersteunt en adviseert u bij dit proces. Op deze manier wordt een veilig en spoedig herstel gegarandeert. Samen bereiken we uw doel.

Massage

Massage kan erg goed voor uw spieren zijn. Vooral als u een periode veel stress of een hoge lichamelijke belasting hebt gehad. Massage zorgt er voor dat de spieren beter doorbloed worden. Dit geeft niet alleen een aangenaam gevoel. Maar zorgt ook voor een spoedig herstel

ClaudicatioIntermittens

Claudicatio intermittens ook wel etalage benen genoemt, worden veroorzaak door een verstoring in de doorbloeding. Om hier weer van te kunnen herstellen, moet u intensieve therapie ondergaan. Hierbij moet u denken aan het lopen van grote afstanden, waarbij u door het vermoeide en pijnlijke gevoel heen moet. Fysioprofijt Groningen heeft veel ervaring met claudicatio intermittens, en ondersteunt u in het herstelproces.