Voor welke klachten kunt u bij ons terecht?

Fysioprofijt Groningen biedt behandelingen aan, op alle vlakken. Hierbij kunt u denken aan:

Nekklachten

In deze tijd van computers en tablets, komen nekklachten steeds vaker voor. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust, maar zitten zo 2 tot 3 uur in een verkeerde houding. Klachten die hiermee gepaard gaan, lopen erg uiteen. De klachten kunnen bestaan uit: Hoofdpijn, draaierigheid en een vermoeid gevoel of pijn in de nek/schouders.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen op veel manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een verkeerde beweging, een trauma zoals vallen, maar ook door stress. Veel mensen trekken onbewust bij stress hun schouders omhoog. Dit is natuurlijk op korte termijn geen probleem. Maar wanneer dit een onbewuste gewoonte van u is kan dit nek en/of schouderklachten veroorzaken.

Elleboog/pols/hand klachten

Elleboog/pols en handklachten ontstaan vaak na een te hoge belasting. Zwaar tillen of een repeterende beweging kunnen de spieren beschadigen, waardoor u erg veel pijn kunt ervaren. Een tennis elleboog of golfers elleboog komen erg veel voor bij mensen die vaak zwaar moeten tillen. Klachten aan de pols en of hand kunnen soms ook een reumatische oorsprong hebben.

Rugklachten

Rugklachten komen erg vaak voor, en hebben vaak geen duidelijke oorzaak. Rugklachten kunnen zowel ontstaan bij een actieve als een passieve levenstijl. Dit houdt in dat mensen die veel zitten op hun werk, net zo goed last van hun rug kunnen hebben, als mensen met lichamelijk zwaar werk.  Bij rugklachten is het van belang om de oorzaak en aard van de klacht te herleiden. Fysioprofijt Groningen maakt gebruik van wetenschapelijk ondersteunde therapieën en apparatuur. Zo wordt niet alleen tijdelijk de pijn verlicht, maar komen de klachten in de toekomst ook niet terug.

Heup/Knie klachten

Heup en knieklachten komen voor in elke leeftijds catagorie. Vaak ontstaan deze klachten door instabiliteit rondom het gewricht. Instabiliteitsklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Hierbij kunt u denken aan: een nieuwe heup (THP) of knie (TKP), een trauma (vallen, verdraaien) of een verkeerde manier van bewegen (afwijkend looppatroon, bv. door een beenlengte verschil).

Enkel/voet klachten

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. U stapt even verkeerd en gaat door uw enkel. In de meeste gevallen is dit niet echt een probleem. In andere gevallen is het herstel vaak erg traag en blijft de pijn lang aanwezig. Vaak wordt de enkel voor verlichting ingetaped om verkeerde bewegingen te voorkomen. Dit heeft echter als gevolg dat de stabiliteit in uw enkel snel vermindert. In deze fase is het van belang om de stabiliteit van de enkel intensief te trainen zodat u in de toekomst niet weer door uw enkel gaat.

Chronische pijn

Heeft u al geruime tijd last van pijn, en krijgt dit grip op uw leven?
Fysioprofijt Groningen biedt u verlichting door middel van TENS therapie. TENS is een therapie waarbij electrische signalen, de pijnsignalen in uw lichaam onderbreken, zodat u deze niet of nauwelijks meer waarneemt. Deze behandeling is volkomen ongevaarlijk en u kunt het TENS apparaat zo vaak als u wilt zelf gebruiken. Een TENS module kunt u bij Fysioprofijt Groningen huren. Bij het huren van een TENS module komt de therapeut 1x per maand bij u langs voor een evaluatie en voor het eventueel afstellen van het apparaat.

Overige revalidatie en trainingen:

Fysioprofijt Groningen biedt ook specialistische revalidatie en training bij:

  • Parkinson
  • CVA (beroerte)
  • Huntington
  • MS
  • Hartklachten
  • COPD
  • Diabetis